Услуги


Подготовка за раждането

 

Подготовката на бъдещата майка и на нейния партньор е от огромно значение за това как ще протече раждането и как ще се справят в първите дни с бебето. Жената трябва да бъде много добре подготвена физически и психически, да разбира процеса на раждането, да работи върху страховете си, да усвои различни начини за справяне с болката, да проучи възможните опции за раждане, които се предлагат, да знае как да комуникира ефективно с медицинския персонал. Партньорът също е добре да премине подготовка, за да знае как да подкрепя жена си и как да се справи в различни ситуации, особено ако ще присъства на раждането.

 

Курсовете, които водя в Център „Естествени идеи“, са специално разработени така, че да бъдат максимално интерактивни, да дават актуална информация и важни практически умения. Програмата на курсовете можете да видите тук. Работата в група има предимството, че се запознавате с други бъдещи родители, подкрепяте се, обменяте мнения и опит.

 

Ако нямате възможност да посещавате курсовете, е възможно да разработим индивидуална програма, изцяло съобразена с вашите нужди. Срещите ще се провеждат в удобно за вас време. Цената на курса не е фиксирана, защото ще зависи от броя на срещите, които ще проведем и от темите, които ще се включат. Затова ако се интересувате от индивидуален курс, ми се обадете на телефон 0899991264 или ми пишете на oducat@gmail.com.

 

Акушерска пренатална консултация

 

Консултацията включва:

 

– Подробна анамнеза и запознаване с медицинската ви история

– Определяне на вероятния термин за раждане

– Измерване на кръвно налягане, пулс и тегло

– Измерване на височината на матката и обиколката на корема

– Определяне на позицията на бебето

– Аускултация на детски сърдечни тонове с акушерска слушалка или с доплер

– Анализ на кръвни изследвания, насочване за допълнителни изследвания при нужда

– Съвети за хранене, физическа активност, справяне с често срещаните неразположения през бременността и други

– Информация за етапите на бременността, раждането и след това

 

Цената на консултацията е 30 лв.

 

Подкрепа по време на раждането

 

Услугата е много индивидуална и може да включва различни елементи, според вашите желания и предпочитания. Понеже е изключително важно да изградим отношения на взаимно доверие, преди раждането е добре да имаме поне една среща, а по-добре няколко, на които ще разгледаме подробно вашия план за раждане, ще обсъдим всички подробности, вашите предпочитания и притеснения. Желателно е партньорът ви да присъства на тези срещи.

 

Най-общо услугата включва:

 

– Помощ за избора на място за раждане и изготвянето на план за раждане

– Присъствие и подкрепа по време на раждането

– Помощ за справянето с болката с помощта на немедикаментозни методи

– Информация на всеки един етап за това какво се случва и какво да очаквате

 

Моля да имате предвид, че услугата „Подкрепа по време на раждане“ изисква време и внимание към всяка бъдеща майка. Затова физически не бих могла да поема повече от 3-4 раждания на месец. Планирам ангажиментите си няколко месеца напред, затова е за предпочитане да се свържете с мен поне 2-3 месеца преди раждането, ако искате да се възползвате от тази услуга.

 

Вярвам, че услугата има смисъл само ако си пасваме и имаме общи възгледи. Затова първата среща е опознавателна и не се заплаща. След това можете да прецените дали искате да продължите с мен, а аз ще ви кажа дали мога да ви поема.

 

 

Консултация след раждането

 

Със сигурност в първите дни след раждането майката има не по-малка нужда от подкрепа и информация, отколкото по време на самото раждане. И след раждането ще бъда на разположение за всички ваши въпроси, свързани с отглеждането на бебето и вашето възстановяване.

 

Консултацията включва:

– Съвети и практическа помощ за кърменето

– Проследяване на наддаването, растежа и развитието на бебето

– Съвети за къпане, обличане, хигиена, масаж, гимнастика и отглеждане на детето като цяло

– Обучение за носене на бебето в слинг

– Проследяване на физическото и емоционалното състояние на майката

Цената на консултацията е 40 лв.

 

За допълнителна информация се обадете на телефон 0899991264 или пишете на oducat@gmail.com.