Сайтове


http://www.midwiferytoday.com/

Сайтът на американското списание Midwifery today. Неизчерпаем ресурс за естественото раждане и традиционно акушерство. Организират редовни междурародни конференции.

 

http://www.childbirthconnection.org/

Сайтът на Childbirth Connection (в миналото Maternity Center Association) – неправителствена организация, която работи за подобряване на качеството на услугите в областта на майчиното и детското здравеопазване от 1918. Богат източник на информация, която се базира на научни изследвания.

 

http://www.sarahbuckley.com/

Сайтът на д-р Сара Бъкли за нежно раждане и нежно родителство. Сара Бъкли е лекар, автор на страхотни  статии и книги за раждането и родителството, майка на четири деца родени вкъщи.

 

http://spinningbabies.com/

Много интересен сайт за оптималното фетално предлежание, който включва много техники, които помагат на бебето да се обърне по най-добрия начин.

 

http://www.primalhealthresearch.com/

„Изследване на първичното здраве“ изследва връзките между първичния период (бременността, раждането и първата година в живота на човека) и отличителните черти на личността и характера по-късно в живота. Сайтът е създаден от д-р Мишел Оден.

 

http://www.clareloprinzi.com/

Сайтът на Клер Лопринци – традиционна акушерка с много години опит и отлични резултати. Клер има дарбата да вдъхновява хората, така че непременно посетете нейния сайт.

 

http://www.davis-floyd.com/

Роби Дейвис-Флойд е много интересен човек – антрополог, който изследва антропологията на репродукцията с фокус най-вече върху раждането, акушерството и гинекологията, автор на книги и статии.

 

http://elizabethdavis.com/

Сайтът на Елизабет Дейвис – много известна американска акушерка, автор на книгите Heart and Hands и Orgasmic Birth.

 

http://www.waterbirth.org

Сайтът на Water Birth International  – неправителствена организация, създадена от Барбара Харпър. Включва много интересни факти и истории за водното раждане.

 

http://www.ican-online.org/

International Cesarean Awareness Network – много ценен сайт за превенцията на цезаровото сечение и вагиналното раждане след секцио. Организират и онлайн семинари.

 

http://www.gentlebirth.org/archives/

Страхотни акушерски архиви, които включват много добре подбрана информация за всичко свързано с бременността, раждането и периода след това.

 

http://www.hypnobirthing.com/

Сайт за хипно-раждането. Този метод е създаден от Мари Монган, хипнотерапевт. Той предполага усвояване на самохипноза, навлизане в състояние на лек транс, за да може да се намали активността на съзнанието (където се крият страховете, тревогите, негативните очаквания, които могат да попречат на хода на раждането и да предизвикват напрежение и болка). Методът позволява раждането да мине леко, бързо и безболезнено.

 

http://www.bradleybirth.com/

Сайт за метода на д-р Брадли за подготовка за раждане. Американският акушер-гинеколог Робърт Брадли създава своята методика за подготовка за раждането през 50-60-те години на XX век. Той предлага да се използват психотерапевтични методи за отпускане по време на контракциите, разработва собствена техника за дишане и предлага на бременните специална диета и система от физически упражнения.

 

http://www.lamaze.org/

Сайт за методиката на Ламаз – най-разпространената и популярна на Запад методика, разработена от френския акушер-гинеколог Фердинанд Ламаз. През 1956 г. той публикува книгата «Безболезнено раждане», която се превръща в култова за милиони двойки по света. Методиката му включва релаксация, медитация и контролирано дишане.

 

http://www.birthemissary.com/

Сайт на КаРа Мария Ананда – емисар на осъзнатото раждане, енергиен терапевт, кранио-сакрален терапевт, масажен терапевт, инструктор за раждане, дула лечител и автор на книгата The Sacred Nature of Birth: Natural Wisdom for Conscious Birthing. Освен всичко това тя е разработила обучение за емисари на осъзнатото раждане и за дули.

 

http://www.theunnecesarean.com/

Сайтът предоставя информация за това как да предотвратим ненужното цезарово сечение и ресурси, които помагат да вземете напълно информирано решение по въпросите, свързани с раждането. Особено голямо внимание се отделя на цезаровото сечение заради едър плод.

 

http://domrebenok.ru/

Сайтът на руското списание „Домашно бебе“. Много интересни старии за бременността, раждането, отглеждането на децата, образованието, семейството, здравето, храненето и други.

 

http://www.bellybelly.com.au/

Австралийски сайт, създаден от Kelly Winder, който включва богата и достоверна информация за периода от преди зачеването до родителството. наистина много богат ресурс, препоръчвам!

 

http://www.estestveno.com/

Сайтът на Сдружение „Естествено“, неправителствена организация, която подкрепя естественото раждане и привързаното родителство. Участвах активно в създаването и развитието на този сайт и съдържа някои мои материали. В момента се поддържа от други хора и не мога да кажа, че напълно отговаря на моите възгледи.

 

http://www.rodilnitza.com/

Създателите на сайта подкрепят естественото раждане и раждането у дома. Много от тях са родили неасистрано вкъщи, но дори и хора, които са против неасистираното домашно раждане, могат да намерят на този сайт ценни статии и интересни разкази.

 

И още:

http://birthingthefuture.org/AllAboutBirth.html – Birthing the futute

http://birthpsychology.com/ – The Association for Prenatal and Perinatal Psychology and Health

http://www.hencigoer.com/ – Сайтът на Хенси Гоер

http://www.birthworks.org/site/ – Birth Works

http://www.glorialemay.com/blog/ – Gloria Lemay

http://www.motherfriendly.org/Default.aspx?pageId=1004655 Coalition for Improoving Maternity Services (CIMS)

http://www.imbci.org/ The International Mother Baby Childbirth Initiative

http://www.thebirthsurvey.com/ The Birth Survey

http://birthnetwork.org/ The Birth Network

http://www.choicesinchildbirth.org/ Choices in Childbirth

http://prepforbirth.com Preparation for Birth

http://www.smar.info/ Сайтът на Световната Седмица на Раждането

http://www.birthpower.us Birth Power

http://midwifethinking.com