Раждане с дула в предаването „Дневникът на Венета“ 1


 

Участвах в предаването на Венета Райкова и въпреки първоначалните ми резерви беше забавно. Заедно с мен в студиото бяха две майки – Таня, родила естествено след секцио и Цвета, която е раждала във вода и всеки момент очаква второто си дете. Разбира се част от нещата, които казахме, бяха приети с насмешка, а част от публиката се опита да изкара, че дула услугата е достъпна само за богатите хора. Но въпреки това успяхме да засегнем важни теми като позите по време на раждане, раждане във вода, ролята на дулата, какво е активно раждане, както и за недостатъците на сегашната система. Единствено ме представиха като председател на Сдружение Естествено, а аз вече 5 години не съм дори член, иначе съм доволна като цяло.

 

И какво излиза – в България си е борба да родиш естествено. Венета Райкова също се е борила, за да постигне това. Първият лекар й е казал, че има тесен таз. Вместо да се довери сляпо е потърсила друг лекар. След това дори на родилното легло са я плашили с операционната и с „тоновете падат“, но и там е казала – ще родя! Гледайте го, ако все още не сте, надявам се, че ще ви бъде интересно. Ще се радвам да чуя мнението ви 🙂

 

 

 

 

 

 


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One thought on “Раждане с дула в предаването „Дневникът на Венета“

  • Диана

    Чудесно участие! Въпреки няколкото ядливи коментара от водещата и публиката – мисля, сигурна съм, че много зрители са вече с променено мнение за много въпроси свързани с раждането (с дула) и изборите, които раждащите могат да правят.