Благотворителен уикенд за Носещата живот


 

Наближава времето на лятното слънцестоене, един от най-важните празници в годината. Древните са празнували Еньовден, като празник, посветен на бога на Слънцето. Сега светлината на слънцето е най-силна от цялата година и денят е най-дълъг. С какво ще се свържем през тези дни от годината?

 

Нашите предци са правили огнени празници – прескачали са огъня за благословия, посрещали са слънцето и са се къпали в росата, в която то се оглеждало. Беряли билки, чиято сила била лековита и който от каквото и да се разболеел през годината, като пиел тези билки оздравявал. Тази събота и неделя сме подготвили за онези от вас, които носят живот в себе си, специална програма за тези дни. Събраните средства ще бъдат дарени в помощ на една изключителна жена, която допринесе много за възвръщане на силата на жената и възраждането на традиционното акушерство в световен мащаб.

 

Организираме събитие с благотворителна цел, като препоръчителната цена на обявените практики, ви дава свободата, ако сте финансово затруднени да  платите колкото можете. Също, ако искате да се включите в каузата с повече средства, ще ги приемем 🙂

 

Цената на всяка практика ще видите в програмата, като пакетната цена за ден е 60 лева.

 

В събитието сме обединили сили с много единомишленици, всеки посветен в своето направление, включително: Росица Божкова – йога инструктор и психолог, д-р Ирена Маждракова – класически хомеопат, Магдалена Пашова – холистичен нутриционист, Олга Дукат – дула и студентка по акушерство, Любомира Лилова – дула и инструктор подготовка за раждане, Нора Москова – дула, коуч и музикотерапевт , Лили Георгиева – кариерен консултант, коуч и НЛП, Мая Сидерова – специалист по Техника за емоционална свобода, Лилия Ботчева – водещ йога за бременни. Повече за участващите в благотворителното събитие може да прочетете по-долу.

 

Събитието ще се състои в Йога студио Янтра, София, кв. „Изгрев“, ул. „Незабравка“ 33, ет.1, ап.2

За записване: info@natalyoga.net

 

Ето и ПРОГРАМАТА:

 

СЪБОТА 20 юни 2015г.

 

10:00 – 11:30: Мечта за теб – сътворяване на Vision board (карта на мечтите), свързана с предстоящото раждане и „орисване“ на бебето. Какви качества мечтаем да открием в своето дете? Какви са нашите съкровени мечти за нашия общ живот заедно? Как си го представяме? – Донесете картинки, снимки, цветни моливи, лепило, ножици, за да сътворим заедно мечтите за нашите деца! Водещ Росица Божкова (Ука-Пурна) Препоръчителна цена: 10 лева

 

11:30 – 12:30: Медитация „Песен и танц с бебето“ – забавна музикална програма, водещ Росица Божкова (Ука-Пурна). Препоръчителна цена: 10 лева.

 

12:30 – 13:30: Как да носим бебето в слинг и защо, лекция с водещ Олга Дукат. Препоръчителна цена: 10 лева.

 

  • Защо да носим бебето
  • Основни принципи на правилното носене
  • Видове слингове
  • Често срещани грешки
  • Демонстрация и практическо занимание с различни видове слингове и ерго раници

13:30 – 14:30: Естествена бебешка хигиена и многократни пелени, водещ Олга Дукат. Препоръчителна цена: 10 лева

Ще поговорим:

  • Защо алтернативи на памперсите
  • Многократни пелени – видове, предимства, недостатъци
  • Естествена бебешка хигиена – защо и как

14:30 до 16:00: Рисуване на кореми –  Бременността е много специален период и всички бъдещи майки са красиви! Нека да се позабавляваме – да пообщуваме неформално, да нарисуваме бременните кореми и да се поснимамe. Водещ Олга Дукат, Препоръчителна цена: дарение.

 

Практически семинари за активна подготовка при раждане и първи грижи с водещ Любомира Лилова

 

14:30 – 17:00: Модул Първи: „Раждането, като процес“ – етапи и благоприятни условия, как да се подготвим за естествено и активно раждане, основни съвети преди голямото събитие. Препоръчителна цена: 30 лева

 

17:00 – 18:30: Модул Втори: „Основи на кърменето“ – как да поставим добро начало на кърменето в първите часове и дни с бебето и как да се справим с най-често срещаните проблеми. Препоръчителна цена: 20 лева

 

18:30 – 20:00: Австралийските цветни есенции в помощ при бременността, майчинството и отглеждането на детето – д-р Ирена Маждракова. Препоръчителна цена: 20 лева

 

НЕДЕЛЯ 21 юни 2015г.

 

10:00 – 11:30: Йога за бременни – водещ Лили Ботчева (завършила курс за обучители към Наталйога). Препоръчителна цена: 10 лева

 

11:30 12:30: Пренатално Пеене с Нора Москова – да създадем едно незабравимо, споделено преживяване с бебето чрез музиката и майчиния глас. Препоръчителна цена: 10 лева

 

13:00 – 17:00: Освобождаване на ограничаващи вярвания с помощта на Енергийната психология на тема: „Здравословното хранене при бременни и родили жени“. Водещ Мая Сидеровa. Препоръчителна цена: 40 лева

 

17:00 -18:00:  Онлайн лекция на Магдалена Пашова „Детски хранителни алергии“ – защо зачестяват, видове алергии, мерки при бременността, лечение и превенция. Препоръчителна цена: 10 лева (видео излъчване на специално подготвена за събитието лекция!)

 

18:00 – 19:30: Лекция  „Улови мига и енергията на майчинството да откриеш твоята Работа“, водещ Лили Георгиева, кариерен консултант. Препоръчителна цена: 15 лева

 

Повече за водещите:

 

Росица Божкова (Ука – Пурна):

 

Роси е основател на студио Янтра, с богат опит в областта на пренаталната и перинаталната психология, йога за бременни, както и йога за мама и бебе. Като психолог, Роси провежда и лични консултации, помагайки на бъдещите майки да освободят ненужни емоционални товари.

 

Олга Дукат:

 

Олга Дукат е инструктор за подготовка за раждането и дула към Childbirth international, опитен консултант по носене на бебето, инструктор по пилатес, създател на сайта www.doula.bg, майка на три деца. В момента се обучава за акушерка четвърта година.

 

Д-р Ирена Маждракова

 

Управител на Консултативен център за хармонично здраве „Хела“, лекар, класически хомеопат, магистър-психотерапевт на лица с увреждания, EFT-терапевт, шуслеров терапевт, цветотерапевт.

 

Любомира Лилова:

 

Люба е дула на свободна практика, преминала практическо обучение към DONA International, инструктор за подготовка за раждане и студентка по акушерство. Майка на 5 годишна дъщеря, родена седалищно и напълно естествено, кърмена повече от 2 години и отглеждана привързано и в хармония с естествените методи. От два месеца майка и на второ, прекрасно родено момиченце.

 

Лили Георгиева:

 

Лили има опит и сертификации в областта на управление на човешките ресури, кариерното консултиране, коучинга и НЛП подхода. В момента е концентрирана да развива собствения си бранд, като целта й е да подкрепя жените да начертаят или променят собствения си кариерен път, но не за сметка на личните им цели и ценности, както и да им помогне да генерират енергията, увереността и устойчивостта да полагат ежедневни усилия в посока визията, която са си изградили.

 

Магдалена Пашова:

 

След завършване на университета с бакалавърска степен МИО и магистратура Финанси, работих 8 години за водеща международна корпорация в областта на финансовото консултиране. Колкото и престижна, предизвикателна и добре-платена да е тази професия, усещах, че не беше моята професия или по-точно моето призвание и започнах да го търся. Имах потребност да работя с хора, а не с документи; да виждам позитивната промяна и да бъда неин катализатор; да получавам удовлетворение от работата си не само на материално, но и на чисто човешко нивo. Така започнах да изучавам психология. Завърших CSNN със специалност холистичен нутриционист, а в последствие и сертификационен курс по вибрационна медицина (цветотерапия) към академията Australian Bush Flower Essences. През 2011г, докато още учих, стартирах блога си Naturelita, в който споделям разнообразни рецепти и съвети за здравословно хранене. Въпреки че повечето рецепти в блога са вегетариански или вегански, не отричам консумацията на животински продукти, когато тя е умерена, балансирана с много свежи плодове и зеленчуци, а самите животински продукти са от пасищни животни, които не са третирани с хормони и антибиотици. Такива продукти присъстват в менюто на семейството ми.

 

Нора Москова:

 

Нора работи за подобряване условията за раждане и въвеждане на вече утвърдени световни практики и у нас. Основният и фокус е музиката, която може да служи за катализатор на емоциите по време на раждането. Тя е дипломиран музикотерапевт, дула и коуч в областта на подготовката за раждането. Член е на Родилница и от години работи в областта на естественото раждане. Към момента се занимава и с анализ и терапия на травмени програми и модели.

 

Мая Сидерова:

 

Kонсултант по енергийна психология – се среща за първи път с енергийната психология в началото на 2008 г. С помощта й се справя успешно със здравословен проблем, който е считан за нелечим без операция. Продължава да работи усилено със себе си и след година започва да консултира хора с разнородни проблеми. Междувременно посещава семинари, от които научава различни ефективни подходи и се сертифицира в ТЕС 1 и 2 ниво. Сертифицирана е също в ПЕАТ – Първични Енергии Активация и Трансформация, хипноза, хипнотрерапия и метода Силва. Проявява интерес към различни течения, като установява, че силата им се увеличава в комбинация с енергийната психология.

 

Лилия Ботчева:

 

Виждайки ползата от посещенията по йога за бременни и пренаталната връзка с бебето в утробата, Лили решава да отдели повече професионална енергия в тази насока и да помогне и на други жени за една щастлива бременност и майчинство. Лили е завършила обучителния курс „Носещи живот“ за пренатална подготовка към Наталйога. Усмихната и позитивна личност и майка на момиченце.

 

Ще се радваме да ни посетите или да предадете нататък!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *