Прожекция на филма „Да раждаш с удоволствие – най-добре скритата тайна“


 

 

Център „Естествени идеи“ и Фондация „Родители за родители“ Ви канят на прожекция на документалния филм „ДА РАЖДАШ С УДОВОЛСТВИЕ – НАЙ-ДОБРЕ СКРИТАТА ТАЙНА“ на 1 юли 2015 г. от 18:30 ч. в Център „Естествени идеи“, ул. „Московска“ №27Б, ет. 2, София.

 

Ако Ви предстои да посрещнете Вашето бебе, този филм ще даде на Вас и Вашия партньор увереността, че можете да се справите, спокойствието да изживеете пълноценно бременността и насоката в подготовката за раждане. Раждането може да бъде преживяно с удоволствие. Дори само да допуснем вероятността за това може да има неоценими ползи за живота на майките, бебетата, техните семейства. Защо, дали и как разбираме от документалния филм „Да раждаш с удоволствие“.

 

Той предизвиква зрителите да преразгледат всичко, което мислят, че знаят за раждането и неговия потенциал. И чрез солидните доказателства за факта, че раждането може да бъде приятно, удовлетворяващо и безопасно, давайки най-добрия старт на бебетата и семействата, филмът носи увереност и спокойствие за това значимо събитие.

 

Лентата ни среща отблизо с 11 двойки, които споделят своите страхове, вълнения, търсения и подготовка, и ни прави свидетели на силата и мощта, която те откриват в себе си, за да родят своите бебета по един нежен, любящ и приятен начин. Раждането в своя естествен ритъм и ход има заложен чувствен и приятен аспект, доказан и чрез научни изследвания. А начинът, по който бива преживяно, може да окаже дълбоко въздействие върху живота на жената и върху емоционалното и физическо състояние на бебетата в първите им часове и седмици след раждането, но и в дългосрочен план.

 

Многобройни изследвания сочат, че преживяванията на бебето при появата му имат голямо значение, а филмът показва как може да се постигнат най-добри условия за здрави, доносени бебета.

 

Чрез мненията на различни експерти в областта на раждането – акушерки, акушер-гинеколози, педиатри, пренатални и перинатални психолози – зрителите се запознават с малко известни особености на физиологичния процес на раждането и на най-често използваните медицински процедури. Чрез филма се запознаваме и с един различен модел на грижа за бременната и раждащата жена, акушерския модел. При този модел в центъра на внимание се поставя благосъстоянието и индивидуалните особености на диадата майка-бебе, вместо средностатистически показатели, технологии и медицински протоколи.

 

Айна Мей Гаскин, световно-призната акушерка, споделя във филма: „Жените могат да бъдат изцяло изненадани от промяната в тях, породена от раждането – имаш нещо мощно в себе си, изявява се нещо пламенно. И мисля, че бебетата имат нужда точно от тази пламенност в своите майки – да чувстваш, че можеш да се справиш с всичко. Това е усещането, което искаме да изпитват майките“.

 

Посетете прожекцията и открийте пълната истина за раждането

 

• За да подготвите добрия старт на Вашето бебе и имате пълноценно и здравословно изживяване на най-женското събитие.

 

• За да разкажете и дадете шанс на Вашите дъщери да имат приятно, удовлетворяващо и изпълващо ги със сила раждане.

 

• За да помогнем за създаването на по-благоприятна действителност за майките и бебетата в България.

 

Гледайте филма „Да раждаш с удоволствие“ на 1 юли 2015 г. (сряда) от 18:30 часа в София, Център „Естествени идеи“, ул. „Московска“ №27Б, ет.2.

 

Вход: 8 лв.

 

След филма ще има дискусия.

 

За въпроси и записване: тел. 0899 991 264, 02 986 6180, 0888 864 973 или на e-mail: info@estestveni-idei.com и info@tvoritelnitzi.org.

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *