Ува Майнер отново в България, 25 юли – 12 август 2014


 

 

От 25 юли – 12 август 2014 в България отново ще гостува холистичната акушерка, психолог и лечител Ува Майнер. Преди две години срещата с Ува беше изключително вдъхновяващо преживяване за мен, нещо повече, именно контактът с нея ме мотивира да се запиша да уча акушерство. Писала съм подробно за предишното й посещение и какво научих от нея тук. За тези две години се случиха много неща и сега нямам търпение отново да се насладя на хармоничното излъчване на Ува и да й задам множество въпроси 🙂 Препоръчвам и на вас да направите същото, за щастие тази година ще има много възможности. В рамките на визитата й ще бъдат проведени дискусионни срещи за обмен на опит с акушерки и други специалисти, работещи в областта на родилната грижа, както и семинари за родители, които ще обхванат няколко града – София, Варна и Стара Загора.

 

Ува Майнер е родом от Германия, но от 20 години живее и практикува холистично акушерство в Коста Рика. Преди това в продължение на 23 години е работила за Организацията по храните и земеделието към Обединените нации в много държави. През 1989 г. напуска ООН, за да се отдаде на призванието си да допринася за мира на планетата чрез акушерството, на което е решила да отдаде живота си още от 7-годишна. Учи акушерство в САЩ и се мести в Коста Рика, където започва акушерската си практика с дълбока житейска философия и цялостна визия за началото на човешкия живот.

 

В нейната „акушерска чанта“, освен медицински умения, тя държи широк спектър от холистични методи, които прилага със семействата, с които работи още от преди зачатието. Те включват психотерапия, йога, медитация, масаж, рейки, цветята на Бах, ароматерапия, билколечение, хомеопатия и др.

 

Център Естествени идеи ще бъде домакин на две събития:

 

Среща за обмен на опит за акушерки, която ще се състои на 7 август (четвъртък) от 15:30-18:30 , адрес: Център „Естествени идеи“, ул.“Московска“ 27Б, ет.2, ап.4 , вход: 10лв

 

Ува предпочита разговорите в кръг, не толкова да чете лекции. Затова срещата ще се проведе под формата на дискусия и ще бъдат засегнати въпросите, които вълнуват присъстващите. Планираме да се обсъдят следните теми:

 

– Какво означава холистичен подход към бременността и раждането

– Алтернативни методи, които могат да се прилагат по време на бременността и раждането

– Независима акушерска практика

– Предизвикателствата в акушерството

– И други според вашите интереси

 

Дискусионна среща за настоящи и бъдещи родители на тема „Майчинството – най-голямата духовна инициация в живота на жената“, която ще се състои на 8 август (петък) от 10:00-13:00, адрес: Център „Естествени идеи“, ул.“Московска“ 27Б, ет.2, ап.4. Вход: 30 лв. (включва присъствието на партньора).

 

Това ще бъде дискусия за готовността да се отдадеш, да обичаш и да превърнеш себе си в мощен канал на проявяващия се живот. Мъдрата Ува ще сподели с нас своето виждане за това:

 

– Какво наистина означава да бъдем майки

– Как да изградим хармонична връзка със своето дете от самото начало

– Как да му осигурим най-добрите условия за израстване и развитие

– Как да излезем от егото си и да се превърнем в инструмент за доброто на бебето

– Как да бъдем щастливи и удовлетворени майки и да постигнем вътрешна хармония със самите себе си

 

Майчинството е път към детето ни чрез нашето лично израстване. Не можем да дадем на децата си нещо, което ние самите не сме. Тази среща ще ни помогне да погледнем честно навътре в себе си, така че наистина да можем да бъдем пример за нашите деца.

 

Участието в срещите е с предварително записване на 0889 938035, liubomira_lilova@yahoo.com – Любомира Лилова.

 

Цялата програма на посещението на Ува ще намерите ТУК.

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *