Световна седмица на раждането 2014


 

 

Световната седмица за уважение към раждането (World Respecting Childbirth Week) ще бъде отбелязана в цял свят между 19 и 25 май 2014 г. Това е международна инициатива, която стартира през 2004 г. От тогава седмицата се отбелязва през месец май всяка година в различни държави от цял свят – Европа, САЩ, Канада, Латинска Америка, а от 2009 г. и в България. Световната седмица дава възможност за популяризиране на естественото раждане и за привличане на общественото внимание към актуални теми и проблеми. В зависимост от темата на седмицата, се поставят различни цели и се организират различни мероприятия.

 

Темата тази година е – Раждането носи сила!

 

Много жени, които са родили естествено със собствени сили, споделят, че след това имаш чувството, че за теб вече няма невъзможни неща. Наистина раждането дава сила, увереност и огромно удовлетворение. Тази година сме се постарали чрез нашите събития да помогнем на бъдещите майки да се почувстват  красиви, силни, уверени в себе си, да им вдъхнем вяра в собственото им тяло и възможности.

 

Ето ги нашите събития по случай седмицата:

 

19-23 май, от понеделник до петък от 18:30, център Естествени идеи, ул. Московска 27Б – „Танц с центъра”, 5-дневно интензивно работно ателие, насочено към бъдещи майки, които се вълнуват от съвременния танц или които просто искат да изследват тялото си по неповторим начин.

 

Участниците ще съпреживеят движението и танца като творчески процес. Запознавайки се с различни методи и практики, те ще имат възможност да изразят себе си, както може би никога досега – създавайки своя собствена хореография. „Танц в центъра” ще ви позволи в изключително приятна атмосфера да танцувате, да опознавате телата и усещанията си.

 

В основата на танцовата работилница неслучайно е темата за центъра. Точно там, където е съсредоточена онази притегателна сила, която променя човешкия живот. Там е мястото, където е съсредоточено нещо – онази точка в тялото ни, където най-силно действа земното привличане. Това е центърът на тежестта, най-важното, ядрото,

 

В ателието ще могат се включат десет човека – първите десет, които заявят своето участие! За да заявите вашето участие в „Танц с центъра”, е необходимо да изпратите в свободен текст кратка информация за Вас, Вашите интереси и лична мотивация за участие в работилницата на info@estestveni-idei.com. Таксата за участие е 10 лв. за 5 дена. Моля носете си облекло, което да позволява свобода на движение!

 

С работилницата „Танц в центъра” ще бъде открито второто издание на образователната програма на Номад Денс Академи-България – „Включи се!” Водещ е хореографът Жана Пенчева, на която само след няколко месеца и предстои да стане майка.

 

22 май четвъртък от 11:00, център Естествени идеи, ул. Московска 27Б – Бременни и прекрасни – безплатна фотосесия за бъдещи майки с Драга Сапаревска, професионален фотограф.

 

За нас всички бременни жени са красиви и споменът за този неповторим период непременно трябва да се запази завинаги. Нека да се срещнем в приятна и непринудена обстановка и докато правим снимките, да си поговорим по женски за най-вълнуващата тема – раждането 🙂 След това с вашето съгласие със снимките от тази фотосесия ще украсим стените в Център Естествени идеи.

 

Препоръчително е да сте в напреднала бременност. Вход свободен, задължително е записването на info@estestveni-idei.com или на 0878 35 32 89.

 

 

На rodilnitza.com ще намерите информация за всички събития по случай седмицата.

 

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *