Победители в конкурса „Моето звездно раждане“


 

Приключи конкурсът „Моето звездно раждане“. Идеята на конкурса беше да се споделят позитивни истории за раждането, като с това да вдъхнем спокойствие на бъдещите майки и благодарим на медицинските специалисти, които уважават избора на жените.

 

Получи се много интересен конкурс. Пристигнаха 21 разказа от различни градове – София, Варна, Пловдив, Ямбол, Сливен, Плевен, Добрич, Омуртаг и Павликени. Жените, които ни писаха, също са различни, с различни виждания и представи за „звездно раждане“. Имаше такива, които са търсили под дърво и камък къде да родят естествено, както и такива, които са избрали секцио по свое желание.

 

 

Всичките разкази можете да прочетете тук: Моето звездно раждане.

 

Победителите в конкурса бяха избрани от нашето независимо жури в състав: Василена Доткова, автор на книгата „Близо до бебето“, Таня Русева (Бу), международно сертифициран консултант по лактация, Ла Лече Лига лидер и Мариана Стоянова, акушерка в болница Токуда, член на Алианса на Българските акушерки.

 

Журито споделя: „Всички разкази бяха много хубави, мили и трогващи. Всичките отразяват лични емоции и преживявания. Показват колко е важна подкрепата и информацията за всяка раждаща жена. Много е трудно да се селектира сред толкова лични истории, но беше наистина приятно да ги четем. Надяваме се, че посланието на конкурса, за това колко е важно една жена да се чувства уважавана и да бъде в главната роля по време на раждането, е достигнало до повече хора.“

 

И така победител в конкурса „Моето звездно раждане“ е Стела Миткова, която получава голямата награда – звезден слинг от Тотс Ботс!

 

На второ място е разказът на Теодора Лилова-Стоянова, а на трето място – на Валерия Ушева. Те ще получат поощрителни награди – по една книга Оргазмено раждане на Елизабет Дейвис и Дебра Паскали Бонаро.

 

Специални символични награди от Център „Естествени идеи“ ще получат лекарите д-р Танев, д-р Арабаджикова, д-р Дончева, д-р Колева, д-р Киров, д-р Иванчева, д-р Минков и акушерките Виолета Касабова и Емилия Казълова.

 

Мили майки, надявам се, че тези разкази са ви убедили, че раждането може и трябва да бъде позитивно и незабравимо преживяване! Вие сте водещи в този процес, затова вярвайте в себе си, информирайте се и си отстоявайте правата. Изберете точните хора, които да ви помагат по време на този процес и им се доверете.

 

Скъпи лекари и акушерки, благодарим ви за вашата всеотдайност, затова че зачитате индивидуалността на жените и сбъдвате мечти!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *