Конкурс за разказ „Моето звездно раждане“ 1


 

Идеята за този конкурс зрееше постепенно и беше провокирана от няколко неща:

 

1. Бабин ден, който отмина и на който съвсем естествено се сещаме да благодарим на хората, които са ни помогнали да дадем живот

 

2. Зачестилите напоследък негативни истории за раждането. Съгласна съм, че проблемите не трябва да се премълчават. Но от друга страна това поражда много голямо напрежение – бъдещите майки се изпълват със страх, а медицинските специалисти заемат отбранителна позиция, което не е добре за никого. Да тръгваме към болницата като на война не е вариант. Да раждане сами вкъщи също не е вариант.

 

3. Вашите постоянни запитвания за лекари и акушерки, които подкрепят естественото раждане 🙂

 

Прекрасни раждания има. Доволни жени също. Ако и вие сте сред тях непременно трябва да се включите в този конкурс!

 

Каква е идеята на конкурса?

 

Да споделим позитивни истории, които се случват не някъде там по света, а тук в България, в нашите болници, с нашите медицински специалисти. Нека с тези истории да вдъхнем увереност и спокойствие на бъдещите майки и да благодарим на специалистите, които дават всичко от себе си, за да помогнат, въпреки консервативната и трудна система, в която работят.

 

Как да се включите?

 

– Напишете разказ за вашето раждане (не повече от 1-2 стр.)

 

– Споделете имената на медицинските специалисти (лекар или акушерка), благодарение на които сте се чувствала подкрепяна и уважавана, които са зачитали вашата индивидуалност и предпочитания. Търсим лекари и акушерки, които насърчават естественото раждане и кърменето и прилагат доказано добри практики.

 

– Публикувайте историята със снимка на фейсбук страницата на Пътят на дулата: https://www.facebook.com/doulabg до 28 февруари включително.

 

Победителката в конкурса ще бъде избрана от независимо жури, като предвид ще се вземат и гласовете във фейсбук, но те няма да са водещи. И разбира се наградата не е най-важна, но е много хубава – победителката ще получи слинг Tots Bots Papoozle със звездички, защото според нас всяка майка заслужава да се чувства като звезда, докато ражда. 🙂

 

Лекарят и/или акушерката, които са помогнали да се осъществи това „звездно“ раждане също ще получат специален символичен подарък от Център „Естествени идеи“ в знак на благодарност за тяхната работа.

 

Надявам се разказите да са много 🙂

 

P.S. Под звездно раждане нямам предвид раждане в лукс или за много пари. Имам предвид раждане, при което жената е била в главната роля, чувствала се е обгрижвана и специална.

 

 

 

 


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One thought on “Конкурс за разказ „Моето звездно раждане“

  • Tsvety

    Прекрасно, непременно ще се включа! Аз имах прекрасно раждане и с радост ще го споделя отново :), този път в звездна светлина :p! Имам кого да похваля.