Пилатес за бременни и майки с бебета


 

За да си осигурите добро здраве по време на бременността са необходими здравословна храна и умерени упражнения. „Пилатес за бременни” може да помогне за намаляване на някои от неразположенията на бременността, като болки в гърба, запек, умора и отоци. Самочувствието на жената, енергийното и ниво и възприятието за самата себе си също могат да се подобрят с помощта на двигателните упражнения. Жената, която спортува преди бременността си не трябва да спира, когато забременее.

 

„Пилатес за бременни” ще Ви помогне да намалите някои неудобства на бременността и да подготвите Вашето тяло за раждането и бързо възстановяване след това.

 

– Упражненията ще Ви помогнат по-лесно да се справите с дискомфорта във вашето състояние, както и по-лесно да понесете самото раждане.

 

– По-лесно ще се върнете във форма и ще възстановите нормалното си тегло след раждането.

 

– По-бързо раждане.

 

– По-лесна и по-здравословна за Вас и Вашето дете бременност.

 

– Упражненията подобряват тонуса на мускулите Ви, засилват вашата издръжливост.

 

Жените, които тренират постоянно по време на бременността си са по-добре подготвени за физическия стрес при самото раждане.

 

Важно е да се отбележи, че спортните занимания трябва да се обсъдят с Вашия лекар, който би могъл да ги промени в зависимост от цялостното Ви здравословно състояние.

 

Пилатес за бременни се провежда всеки вторник от 18:30 и всеки петък от 10:00. Цена: единично посещение: 10 лв., карта за 8 посещения: 65 лв. Понеже в момента се формира група, молбата ни е да се обадите предварително (може и в същия ден) на тел. 02 986 61 80.

 

От 4 октомври до 4 ноември „Пилатес за бременни“ раздава награди! Всички, които посещават заниманията, ще участват в томбола за следните награди:


– 1 награда – Участие в модул по избор („Раждане“ или „Родителство“) от курса „Информиран избор за раждането и след това“.

– 2 награди – карта за 4 посещения на клуб „Първата годинка“.


 

Пилатес за мама и бебе

 

Курсът „Пилатес за мама и бебе” е продължение на курса за бременни, но когато малките дребосъци са вече в прегръдките ни. След раждането идва периода на възстановяването – „Пилатес за мама и бебе” ще Ви помогне да премахнете излишните килограми, да стегнете коремните, тазовите мускули, перинеума и да подобрите гъвкавостта на гръбнака. И всичко това заедно с Вашите бебета – като незаменими помощници в целия процес.

 

Бебета и децата участват в заниманията заедно с майките си, а могат да се включат и с лелите си или дори с бабите си. Майките или съответният придружител са основният двигател в заниманията.

 

Когато бебета са още мънички (от 2 до 9-10 месеца) часът по Пилатес е разделен на 3 части. Първата част се състои от пози, съчетани с песнички за бебетата, втората част включва упражнения за майките и дребосъчетата и последната част – пилатес практики само за майките.

 

Специално адаптираните пилатес упражнения са съобразени с нуждите на майките и техните бебета, под форма на игри и закачки, на танц и забава и са изключително щадящи.

 

Пилатес за мама и бебе се провежда всеки петък от 11:00. Цената за единично посещение е 8лв., карта за 4 посещения – 25 лв. Понеже в момента се формира група, молбата ни е да се обадите предварително (може и в същия ден) на тел. 02 986 61 80.

 

Класовете се ръководят от Тереза Кирилова (www.facebook.com/pilatesteresa), която има многогодишен опит в Пилатес и Гимнастика за различни възрасти. Със спортно образование в областта, международен сертификат и участия в европейски семинари и тренинги по програма за Пилатес за бременни и пилатес с бебета.

 

Часовете се провеждат в Център „Естествени идеи“, ул. Московска 27Б, ет.2, ап.4.

За повече информация и записвания ни пишете на: info@estestveni-idei.com или се обадете на телефон: 02 986 61 80.


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *