Фото разказ за раждането на Цвети – с малко думи и много емоции 6


 

Сряда 3.07.2013. Цвети не е сигурна, че това са контракции, но постепенно стават през 10 минути по 20-30 секунди. През нощта си пишем смс-и, но е още рано да идвам.

 

Четвъртък 4.07.2013. Регулярни контракции продължават през целия ден, но са слаби. През нощта стават по-силни и болезнени и вече на 3-4 минути.

 

Петък 5.07.2013, 6 сутринта. Пием чай и си говорим. Контракциите са чести, но са кратки. Разбираме се, че ще дойда пак, когато станат по-продължителни. През деня се разреждат и дават на Цвети възможност за няколко часа сън.

 

Събота 6.07.2013 в 3 часа през нощта. Отивам отново при тях – контракциите вече са много силни, продължителни и болезненни.

 

В 5:30 на 6.07.2013 Отиваме в болницата, а в 6:00 Цвети е с 6 см. разкритие.

 

 

6.07.2013, 9:00 вече има 8 см. разкритие и влиза в басейна. В стаята сме само ние – Цвети, Иво и аз. Свири тиха музика. Д-р Дончева идва от време на време да ни провери и пак излиза.

 

10 и малко. Цвети напъва спонтанно. Започваме да виждаме, че главичката вече се показва. Лицето на Цвети се озарява. Идват д-р Дончева и акушерката. Бебето се ражда в 10:37.

 

 

Акушерката Катя помага. И тя е родена на същата дата – 6 юли 🙂

 

 

 

 

 

Иво прерязва пъпната връв. Лекарите дискретно наблюдават процеса от страни.

 

 

Плацентата се ражда малко след това във водата. В 11:05 приключва огледът и зашиването (3-4 шева).

 

Таткото придружава бебето, докато му обработват пъпчето и го мерят. Носи го отново при мама. Никола тежи 3130 гр. и е дълъг 51 см.

 

 

Мама е щастлива…

 

 

и бебо е щастлив…

 

 

… и таткото…

 

 

… да не говорим за мен 🙂

 

 

Естественото раждане е благословия. Възможно е! Необходими са търпение и вяра, спокойствие и много любов…

 

 

 


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 thoughts on “Фото разказ за раждането на Цвети – с малко думи и много емоции

  • Katya

    Ех, винаги ме разплакват тези разкази и много се радвам, че тези прекрасни истории се увеличават! Браво на Олга за „търпението, вярата, спокойствието и многото любов“, с които съм убедена, че всичко става по-различно и по-добре! Здраве и късмет на героите от снимките :)!

  • Tsvety

    Това „раждане с малко думи и много емоции“ <3 нямаше да се осъществи без подкрепата на Оля :)! Оля, още веднъж ти благодарим, че беше част и допринесе за нашето хубаво преживяване :)!