Следващи срещи на клуб „Бъдещи майки“ 12 и 19 юни


 

Клуб „Бъдещи майки“ продължава срещите си. Бременността е период изпълнен както с много радост, така и с много притеснения и съмнения. Бъдещите майки имат множество въпроси и се нуждаят от подкрепа, общуване със съмишленици и обмяна на опит. В клуб „Бъдещи майки“ всяка седмица организираме срещи на различни теми, като освен да ви предоставим актуална информация по въпросите, свързани с бременността и раждането, бихме искали да ви дадем възможност да сформирате вашата група за подкрепа, където да общувате и споделяте. Надявам се, че нашият клуб ще се разраства. Всички бъдещи майки са добре дошли, както предложения за теми, които да обсъдим 🙂

 

Следващите теми са:

 

12 юни, 18:00 – Практически съвети за по-леко раждане от Кристина Хьопфнер

 

На поредната среща на клуб „Бъдещи майки на 12 юни ще ни гостува Кристина Хьопфнер – дула от Германия, съпругата на немския посланик в България. Кристина е работила като дула в родилен център в Бон, Германия, а също така е подкрепяла майките по време на няколко раждания в български болници.

На срещата тя ще сподели с нас своя опит и ще ни покаже техниките, които прилага, за да облекчи болката от контракциите. Срещата ще бъде дискусионна с практическа насоченост.

 

19 юни, 18:00 – Комуникация с медицинския персонал

 

Комуникацията с медицинския персонал често е не по-малко предизвикателство от самото раждане 🙂 Често се оплакваме от лекарите, че не отделят достатъчно време за да отговорят на въпросите ни и да ни предоставят цялата информация за процедурите, които предлагат да ни направят. Не ни е приятно, когато лекарите смятат, че вземането на решения за извършването на медицински интервенции по време на раждането, е тяхна работа и че родилката няма думата по въпроса, защото няма медицинско образование. Ядосва ни понякога ироничното отношение на лекарите, особено, когато жената има по-особени изисквания – “Четеш прекалено много в интернет!” и други подобни реакции. Но проблемът не е само в лекарите – ние жените също трябва да положим известни усилия, за да се научим да комуникираме ефективно с тях.

 

Срещата ще бъде главно за жени, които имат ясна представа за това как да протече раждането им и искат да имат контрол над нещата. И най-вече за жените, които искат да имат естествено, активно и позитивно раждане. На срещата ще се научите да комуникирате с медицинския персонал, без да се конфронтирате и да поставяте под въпрос авторитета им, да задавате въпросите си така, че да получите максимум информация. Ще се постараем да ви помогнем да погледнете на нещата от гледната точка на медицинските екипи. Чрез дискусии и ролеви игри ще разиграем реални ситуации.

 

Водещи: Олга Дукат – дула, инструктор за подготовка за раждане, Диляна Горова – дула, инструктор по йога на смеха.

 

Срещите се провеждат в сряда от 18:00 до 19:30, в Център „Естествени идеи“, ул.Московска 27Б, ет.2, ап.4. Темите се обявяват предварително. Водещи на срещите са дулите към European Perinatal School и интересни външни лектори.

 

Участието в срещите е лесно – регистрирайте се с писмо на info@estestveni-idei.com, на страницата на Естествени идеи във Фейсбук или на телефон 0899991264. Цената за участие в една среща е 7 лв, карта за 4 срещи – 20 лв.


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *