Програмата на посещението на Мери Шварц в България


 

Мери Шварц отново ще гостува в България от 19 април до 10 май. Това са планираните събития, като програмата не е окончателна:

 

20 и 21 април (събота и неделя) от 10:00 до 13:30 в Център „Естествени идеи“ – Раждане с любов – курс за бременни

 

20 април (събота) от 16:00 до 18:30 в Център „Естествени идеи“ – Среща за дули – въпроси, отговори и обмяна на опит. Изпит по физиология за обучаващите се дули към European perinatal School.

 

26 април (петък) от 12:00 в Център „Естествени идеи“. Отглеждане на бебето с усмивка – дискусионна среща за родители. Задължително ли е отглеждането на бебето да бъде изпълнено със страхове и притеснения или може да бъде лесно и забавно? Възстановяване след раждането, кърмене, емоциите на майката, отглеждане на бебето. Митове и истини за родителството. Цена за участие: 10 лв.

 

27 април (събота) от 10:30 в хотел Родина. Семинар: Акушерските грижи. Въведение, реализация, инициативи. Събитието е организирано от Алианса на Българските Акушерки по случай Международния ден на акушерката. Мери Шварц ще бъде основен лектор.

 

Теми, които ще бъдат разгледани:

 

Мери Шварц:

1. Оценка на риска за нормално раждане
2. Наблюдение на нормално протичаща бременност от акушерка
3. Пренатална подготовка
4. Послеродов патронаж
Практическо акушерство:
1. Приложение на шуслеровите соли в акушерството и гинекологията
2. Обучение за ранно откриване на рака на гърдата – д-р Перчева- мамолог

 

28 април (неделя) от 10:00 до 13:00 в Южния парк – Маратон за акушерки, събитие организирано от Алианса на Българските акушерки.

 

28 април (неделя) от 16:00 в Център „Естествени идеи“. Среща за обмяна на опит за акушерки. Въпроси, отговори, практика. Цена за участие: 10 лв.

 

8 май (сряда) от 18:00 до 20:00 в Център „Естествени идеи“. Въпроси и отговори за раждането. Дискусионна среща за настоящи и бъдещи родители. Цена за участие: 10 лв.

 

Ако желаете да се включите в някое от събитията, моле пишете на info@estestveni-idei.com или се обадете на 0899 991 264 – Олга Дукат. За семинара в хотел Родина на 27 април и за маратона на акушерките се свържете с Алианс на Българските Акушерки http://www.midwivesbulgaria.org/.


Мери Шварц е независима акушерка от Холандия и международен активист в подкрепа на естественото раждане.   През 1969 г. тя завършва акушерство в Амстердам, практикува като независима акушерка и асистира по време на над 4000 раждания самостоятелно в домашни условия и на над 2000 в болница с лекар. Преподава акушерство, сексуално образование и история на акушерството на студенти, акушерки и медицински сестри.  Тя е известен международен лектор, говорител и автор. Ето само част от местата, където е преподавала: Charite University Berlin, New York State University, USA, University Brazil, Мidwifery school, Lissabon midwifery school, Porto university hospital и други. Говорител е на Birth Works, на ICM (International Confederation of Midwives)  и на ENCA, често участва в международните конференции на Midwifery Today. Мери е основател на European Perinatal School и клонове на ENCA (The European Network of Childbirth Association) в Холандия и Португалия. В момента живее в Португалия и е вицепрезидент на неправителствена организация в подкрепа на естественото раждане Humpar, продължава да практикува и като акушерка.

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *