Световна седмица на дулата


 

По случай Световната седмица на дулата, 22-28 март, ви каним да празнуваме и да се забавляваме заедно. На 22 март от 18:00 ще се съберем в Център „Естествени идеи на вече традиционното неформално Дула парти, което организираме за втора поредна година.

 

Темата на Световната дула седмица тази година е „Дулите са добри за всички!“ Фокусът ни ще бъде върху това как дулите са полезни не само за майките, бебетата и техните семейства, но и за медицинските специалисти, болниците, здравната система като цяло.

 

Световната седмица на дулата се отбелязва между 22 и 28 март с множество събития в цял свят. Целта е да се подчертаят предимствата от присъствието на дула и да се насърчат дулите в цял свят да предоставят психологическа, емоционална и социална подкрепа на майките, новородените и семействата преди, по време и след раждането. Наши гости ще бъдат лекари, акушерки, работещи и обучаващи се дули, бъдещи и настоящи майки.

 

Ще можем да пообщуваме в неформална обстановка и да обсъдим ролята на дулата и как може да се подобри грижата за бременните и раждащите жени. Бъдещите майки ще могат да зададат въпросите си, настоящите майки ще споделят личен опит, ще можем да обменим мнения и препоръки едни към други. Ще има рисуване на бременните коремчета и belly casting (гипсова отливка на корема) на всички желаещи от художници. Ще има и професионален фотограф, а снимките ще участват в конкурс със специални награди от Център „Естествени идеи“.

 

Нашите специални гости на партито ще бъдат Теа Ван Тъйл – дула обучител от Холандия и Кристина Хьопфнер – дула от Германия, съпругата на немския посланник в България.

 

Дула партито ще се състои на Световния ден на дулата – 22 март от 18:00 в Център Естествени идеи, ул.Московска 27Б, ет.2, ап.4. Моля пишете на info@estestveni-idei.com, ако искате да дойдете. Вход свободен. Очакваме ви!

 

Не пропускайте да се присъедините и да споделите събитието във Фейсбук http://www.facebook.com/events/336911699752347/

 

Ще продължим седмицата на дулата с клуб „Бъдещи майки“, който ще стартира на 27 март (сряда) от 17:00. Това ще бъдат ежеседмични срещи на различни теми, които ще се водят от дулите към European Perinatal School. Подробности очаквайте скоро!

 

Организатори: дулите към European Perinatal School и Център „Естествени идеи“.

 

 

Лого: www.worlddoulaweek.com

 

Снимките от събитието миналата година можете да разгледате тук.

 

 

 

 

 

 

 


 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *