Честита Нова година! 2


 

 

Честита Нова година, приятели!

 

Казват, че както посрещнеш Новата година, така и ще я прекараш. Което значи, че ме очакват много прекрасни раждания 🙂

 

Прекарах страхотни празници. На Коледа бях в болницата Свети Лазар, където в 11:00 на 25.12.2012 се роди Мила. В хода на раждането се наложи секцио, но това не успя да помрачи щастието на семейството, както и вълшебния първи контакт, защото бебето не се отдели нито за миг от родителите си, дори и в операционната.

 

Малко преди настъпването на Новата година, на 31.12.2012 в 18:05 в Първа АГ болница Света София посрещнахме Надя, която се роди бързо, леко и естествено. След това щастливите мама и татко се преместиха в апартамента на болницата, за да гушкат своя подарък и да празнуват Новата година. А аз се прибрах вкъщи окрилена и уверена, че ни чака една чудесна година!

 

2012 година беше успешна за мен, макар и изпълнена с много предизвикателства. Първата годинка на Станислав, Андрей тръгна в първи клас, животът с три деца се оказа голямо приключение.

 

Организирах международна конференция за раждането, няколко семинара за акушерки, курс за дули и безброй курсове и срещи за настоящи и бъдещи родители. Присъствах на 22 раждания. Срещнах много страхотни хора. Мери Шварц отново беше в България, за да ни покаже колко нормално може да бъде раждането. Ува Майнер, която ме вдъхнови да запиша да уча акушерство. Рикардо Джоунс, който ми даде категоричен отговор на въпроса, дали това, което правя, има смисъл и сили да продължа напред.

 

Започнах да уча за акушерка в Медицинския университет София, филиал Враца и изкарах един месец практика в болницата във Враца. Беше много трудно, защото понякога пътувах по 250 км. всеки ден. Остават още няколко изпита, но мисля, че до един месец ще се похваля, че завърших успешно първия семестър.

 

Дори една десета от всички тези неща нямаше да мога да направя без подкрепата на моя мъж, моята майка, без помощта на Гери и Доли и без вас, мили приятели! Благодаря ви! Нека си пожелаем много любов, много търпение и мъдрост през Новата 2013 година! Защото без тях не може да се отгледа дете, не е възможно нито едно хубаво начинание и нито едно хубаво раждане!

 

Обичам ви!

 

Оля.

 

 

 


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 thoughts on “Честита Нова година!