10 домашни раждания на знаменитости 1


 

Все повече български жени си мечтаят за домашно раждане, вече съм писала за причините тук. Забелязала съм обаче също, че знаменитостите в България често избират да родят със секцио. Дали защото се надяват по този начин да си запазят фигурата, защото са too posh to push или защото цезаровото сечение у нас е признак за висок социален статус… В чужбина има по-различна тенденция и като че ли домашното раждане е популярно сред известните жени. Представям ви един любопитен материал от http://mamanatural.com, преведен от Гергана Божинова.

 

Ако потърсите в Google „home birth“ ще установите, че техният брой започва да нараства като цяло, а в тази бройка се включват и доста известни жени, родили вкъщи. Вижте 10 от тях, като някои знаменитости може и да са изненада за вас:

 

1. Дженифър Конъли – Актрисата Дженифър Конъли (40), носителка на Оскар е родила третото си дете, момиченце на име Агнес вкъщи чрез планирано раждане във вода.

 

 

2. Рики Лейк – може би някои от вас са гледали домашното раждане на актрисата Рики Лейк, която заснема раждането на сина си Оуен във нейния личен филм „Раждането като бизнес“. Филмът не е холивудска суета, а е смел и изключително вдъхновяващ.

 

 

3. Памела Андерсън – ражда и двете си момченца вкъщи, във вода, с помощта на две акушерки и тогавашния и съпруг Томи Лий.

 

 

4. Ерика Баду – певицата е родила и трите си деца – Севън, Пумс и Мард, вкъщи. За своя опит с домашните раждания, тя казва: „Може би за някои домашното раждане е страшно, но ключът е подготовката. Когато майката е осъзнала, че ще има бебе, целият и живот – храненето й, настроението й, енергията й – трябва някак си да я подготви за раждането. След като се подготви, страхът никога няма да е част от нея. Ако очакваш успех и здраве, ти ще си заобиколена от тях.“

 

 

5. Алисън Ханигън – актрисата от „Американски пай“ ражда първото си дете Сатяна вкъщи, напълно естествено, без медикаменти и обезболяващи. За раждането, тя казва: „Да, бях с акушерка и дула. Имахме и опцията за лекар, но дори и той смяташе, че ще имам нужда от него само ако бъда трансферирана в болница – което за щастие не се наложи.“

 

6.Мая Родулф – звездата от „Saturday Night Live” ражда второто си дете Лусил вкъщи, без обаче и двете да очакват това 🙂 Мая описва преживяното като „малко страшно, но някак си страхотно“. Тя казва, че Лусил е излязла много бързо и „направо се е плъзнала в ръцете на баща си“.

 

 

7. Мария Бело – „Не мога да си представя да раждам в стерилна среда като болница“, казва актрисата. Затова, тя ражда в своето легло. И въпреки, че раждането продължава близо 24 часа, в разгара на разярила се гръмотевична буря, Мария заявява, че и следващия път би постъпила така.

 

8. Деми Мур – има 3 деца, родени вкъщи точно през 3 години.

 

9. Мерил Стрийп – През 1978 г актрисата се жени за скулптора Дон Гъмър. Стават родители на 4 деца, родени вкъщи.

 

 

 

10. Синди Крауфорд – супермоделът ражда и двете си деца у дома, присъствието на мъжа си Ранди Гербер и 3 акушерки.

Ето какво казва тя за своя опит: „За последното си раждане не казах на никой, защото много хора са против домашното раждане и разказвар само ужасяващи истории. Дори съпругът ми първо попита: „Защо правим това? Нали имаме застраховка?“ Явно си е мислил, че раждам вкъщи, за да не давам пари. Но не.. моето раждане вкъщи беше абсолютно сюрреалистично.“

 

Синди Крауфорд говори за раждането си:

 

 

 

 

Искаме го или не знаменитостите диктуват модата и дават пример на цялото общество. Кога ли българска известна личност ще се похвали ако не с домашно, то поне с активно естествено раждане? 🙂

 


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One thought on “10 домашни раждания на знаменитости

  • Мария

    Страхотна статия, много интересна за мен. Някои от знаменитостите бяха новост за мен, като майки, раждали у дома. 🙂