Акушерката, психолог и лечител Ува Майнер в България, 3-9 юли 1


 

 

От 3 до 9 юли в България ще гостува акушерката, психолог и лечител Ува Майнер. В рамките на визитата й ще бъдат организирани работни срещи за обмен на опит с акушерки и болници, както и семинари за родители в София, Велико Търново и Варна.

 

Ува Майнер е родом от Германия, но от 20 години живее и практикува холистично акушерство в Коста Рика. Преди това в продължение на 23 години е работила за Организацията по храните и земеделието към Обединените нации в много държави. През 1989 г. напуска ООН, за да се отдаде на призванието си да допринася за мира на планетата чрез акушерството, на което е решила да отдаде живота си още от 7-годишна. Учи акушерство в САЩ и се мести в Коста Рика, където започва акушерската си практика с дълбока житейска философия и цялостна визия за началото на човешкия живот.

 

В нейната „акушерска чанта“, освен медицински умения, тя държи широк спектър от холистични методи, които прилага със семействата, с които работи още от преди зачатието. Те включват психотерапия, йога, медитация, масаж, рейки, цветята на Бах, ароматерапия, билколечение, хомеопатия и др.

 

За мен е голяма чест да съм домакин на Срещата за обмен на опит за акушерки, която ще се състои на 4 юли от 13:30-16:30 в Център Естествени идеи, ул. Московска 27Б, ет.2, ап.4.

 

Ува предпочита разговорите в кръг, не толкова да чете лекции. Затова срещата ще се проведе под формата на дискусия и ще бъдат засегнати въпросите, които вълнуват присъстващите. Планираме да се обсъдят следните теми:

 

– Какво означава холистичен подход към бременността и раждането

– Алтернативни методи, които могат да се прилагат по време на бременността и раждането

– Независима акушерска практика

– Предизвикателствата в акушерството

– И други според вашите интереси

 

Вход свободен. Моля регистрирайте се на info@estestveni-idei.com

 

Организатори на събитията, свързани с посещението на тази интересна и многослойна личност в България, са група родители с различни професии, основатели на фондация „Родители за Родители” и Сдружение „Естествено”.

 

И още в програмата:

 

София

 

3 юли – 18:30-20:30 Среща-дискусия с очакващи родители, Янтра йога студио, ул. Незабравка №33, ет.1, ап.2, препоръчителен вход 15 лв.

 

8 юли – 16:30-18:30 Среща-дискусия с очакващи родители, Спортен център Fit Baby Hot Mama, ул. „Коста Лулчев“№2 (бившата пожарна), препоръчителен вход 15 лв.

 

Велико Търново

 

5 юли – 10:30-12:30 Практически семинар за родители „Силата да променяме раждането чрез бременността ираждането или Любовта срещу Страха, Център за родители Happy Mums, ул. Марно поле №23, ет.5, препоръчителен вход 5 лв.

 

5 юли – 14.00 Специално за Акушерки – обмяна на опит! „Потенциал, възможности и предизвикателства вакушерската професия”, Център за родители Happy Mums, вход свободен

 

Варна

 

6 юли – 16.30–19:30 Специално за Акушерки – обмяна на опит! „Потенциал, възможности и предизвикателства вакушерската професия”, Семеен център „Разум и Сърце”, ул. Пирин 20А, ет.1, вход свободен

 

7 юли – 10:30-16:30 Практически семинар за родители „За Партньорството, Зачеването, Раждането и Родителството”, Йога студио „ОМ Шанти”, ул. Петко Каравелов 26, ет.3, вход по преценка научастниците, препоръчителна такса 25 лв. на човек / 35 лв. за двойка

 

„Животът и подсъзнанието започват със зачатието. По време на бременността и раждането се формират моделите на страха и насилието… или на доверието и любовта. Има пряка връзка между вътреутробния ни живот, как сме били родени и как ще преживяваме живота… Истинската революция за МИР трябва да започне сега, във всеки от нас, в самото начало. НЕКА ЗАЕДНО СЪЗДАДЕМ ОБЩЕСТВОТО НА МИРА!”, призовава Ува и това вярване е основата на нейния холистичен подход към зачеването, бременността и раждането в стремежа й да допринесе за мир на планетата.

 

„Кой може да каже какво представлява една акушерка? Дали тя се идентифицира с пътя, по който е станала акушерка, или с начина, по който възприема работата си с чест, отговорност и благодарност. По света съм срещала невероятни акушерки, които не могат да пишат и четат, но имат прекрасното разбиране за създаването на потомство, необятно като океана. Срещала съм и други акушерки, които с години са се обучавали впрестижни институции, но знаят много малко. В крайна сметка, семействата, с коитоедна акушерка работи могат да кажат какво представлява тя, по това, което оставяслед себе си… по любовта и начина, по който окрилява и вдъхновява родителите чрез присъствието си”, споделя Ува.

 

Сигурна съм, че можем да научим много от Ува Майнер – срещите с хора като нея винаги носят много вдъхновение, положителен заряд, сполотяват хората и разбира се дават много нова информация. Нямам търпение да се запозная с нея и ще се радвам да се видим и с вас на събитията по случай нейното посещение!

 


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One thought on “Акушерката, психолог и лечител Ува Майнер в България, 3-9 юли