Фото и видео репортаж от дула партито 2


 

 

На 25 март организирахме дула парти – събитие по случай Световната седмица на дулата и първата годишнина на сайта www.doula.bg. Събитието беше изключително зареждащо за мен, защото отдавна не бях виждала на едно място толкова много усмихнати, позитивни и конструктивно настроени хора. Моите гости бяха бъдещи майки, майки, които вече са родили с дула (и някои от първите бебета родени с дула в България – вече проходили 🙂 ), работещи и обучаващи се дули, лекари и акушерки. Идеята беше да пообщуваме в неформална обстановка, да обменим опит, да обсъдим ролята на дулата и има ли място у нас и да поговорим как да направим нещата още по-добре.

 

Нашите специални гости бяха Кристина Хофнер, дула от Германия, съпруга на немския посланик в България, майка на две дъщери. (Кристина е в България от 2,5 години и вече е присъствала на раждане в българска болница), д-р Марта Дончева, акушер-гинеколог, 1 АГ болница Света София, д-р Дарина Банчева, акушер-гинеколог в АГ болница Свети Лазар, Емилия Казълова, акушерка от Св.Лазар и Жени Коричкова, акушерка от Шейново.

 

Тук можете да видите мненията на гостите за ролята на дулата и за ситуацията в българските болници, за отношенията между дулите и акушерките и дулите и лекарите. Кристина Хофнер разказва и за ситуацията в Германия.

 

 

 

 

 

След като приключи официалната част, започнаха забавленията – дулите изрисуваха коремите на бременните, направихме си арт-проект, хапнахме вкусна торта и както винаги става на женски купон – говорихме, говорихме, говорихме…. 🙂

 

Гостите:

 

 

 

 

 

Дулите, които слушаха много внимателно:

 

Нашите прекрасни бебета:

 

 

Рисуването на кореми – голямо творчество падна:


 

И резултатите:

 

Тортата – здравословна, веган и много вкусна – от „Слънце и Луна“

 

С акушерките, с които не се конкурираме:

 

С лекарите, които не се притесняват от „намесата“ на дулата:

 

 

Заедно всички:

 

И сладките приказки, които нямаха край… 🙂

 

 

 

 

 

Благодаря на всички, които уважиха празника! Чувствах се сред приятели, подкрепяна и разбрана и не знам дали някога съм чувала толкова много хубави думи за себе си наведнъж 🙂 Понякога в ролята си на активист се чувствам все едно си блъскам главата в каменни стени и наистина единствено вашата подкрепа ми дава сили да продължавам напред. Сигурна съм, че условията, в които раждат българските жени ще се подобряват все повече, а това е най-важното. Благодаря ви и до нови срещи! 🙂

 


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 thoughts on “Фото и видео репортаж от дула партито