Кой се подготвя за раждане през 2012? 2


Аз поне за няколко 🙂 Планът е всеки момент да открием сезона Пътят на дулата 2012 и най-накрая да изпробваме надуваемия басейн в Св.Лазар. Годината обаче започна с нещо далеч не толкова приятно – имаше няколко хакерски атаки върху моя сайт и се наложи да направим много сериозно почистване. Надявам се, че тези проблеми вече са окончателно решени и че не сте се отказали да посещавате сайта заради тях. Мисля, че и тази година тук ще се случват интересни неща и ще се радвам да останем заедно 🙂

 

Ето какво предстои в следващите месеци:

 

На 28 януари започва курсът „Иформиран избор за раждането и след това“. На него можете да получите цялата информация за раждането и началото на родителството, поднесена максимално интерактивно и с много практически упражнения. Курсът продължава 6 седмици. Свободните места в момента са четири. Следващият такъв курс ще започне на 10 март и ще продължи до 28 април с почивка на Великден.

 

На 15 и 22 януари ще се проведе курс за подготовка за естествено раждане в АГ болница д-р Щерев. Този курс също е с практическа насоченост, но в сравнение с курса „Иформиран избор за раждането“, тук покриваме темите за подготовката за раждането и начините да си помогнем много накратко. Не са включени важни теми като медицинските процедури, избор на място и екип за раждане, комуникация с лекарите и други. Датите за следващите курсове в АГ болница д-р Щерев са: 12 и 19 февруари, 11 и 18 март.

 

Както обещах много отдавна, започвам поредица от уебинари на различни теми, свързани с раждането. Новата поредица „Часът на дулата“ ще се провежда всяка последна събота от месеца от 16:00 до 18:00. Ще включва кратки презентации по две различни теми – едната по мой, а втората по ваш избор и време за въпроси и дискусия. Първата среща на този онлайн клуб ще се състои на 28 януари. Скоро ще публикувам темите, между които да избирате.

 

А ето какво ще се случва в блога:

 

В близките седмици ще пиша за пътешествията си с Мери Шварц и всичките неща, които научих от нея. Ще има и отделна статия за Ребозо масажа. Всичко ще е придружено с много снимков и видео материал.

 

Във връзка с курса за дули, който проведохме през ноември, ще публикувам конкретните стъпки за сертификация към European Perinatal School. Следващият такъв курс ще се проведе прeз май 2012.

 

Също така подготвям статии на следните теми:

 

– Когато бебето се бави – за преносването и различните начини за предизвикване на раждането

– Естествено раждане на близнаци – специално за блога За близнаците

– За дулите по света

– Ще продължа поредицата си за алтернативните методи за обезболяване

– Ще продължа да пиша за различните болници в София (а може би не само в София) и условията в тях

– И дано и тази година да има много разкази за хубави раждания!

 

Останете с „Пътят на дулата“ 🙂

 


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 thoughts on “Кой се подготвя за раждане през 2012?