Мери Шварц и в Пловдив


Поради големия интерес към посещението на Мери Шварц, ще организираме още един курс по Традиционни акушерски умения и среща за настоящи и бъдещи родители в Пловдив на 22 ноември 2011.

 

Курсът за акушерки ще се проведе от 11:00 до 14:00 и ще включва следните теми:

– Превенция и справяне с различни усложнения през бременността и по време на раждането – поведение при различни позиции и предлежания на бебето, при бавен напредък на раждането, когато околоплодният мехур се спука твърде рано, при раменна дистокия, разкъсвания, усложнения в плацентарния период, постпартален кръвоизлив и други

– Практически умения като палпация, неинванзивни методи за определяне на прогреса на раждането, техники за подпомагане на прогреса и други

– Въпроси, отговори, свободна дискусия

 

Мястото за провеждане на курса ще бъде уточнено допълнително. Език: английски с превод на български. Участниците в курса ще получат 6 кредитни точки от БАПЗГ Таксата за участие е 10 лв. За участие е необходимо изпращане на Регистрационна форма (кликнете върху надписа, за да изтеглите файла) на info@estestveni-idei.com или записване при регионалния координатор на БАПЗГ за Пловдив Елена Симеонова, тел. 0889 847 431.

 

Заплащането е предварително, срокът за плащане е до 20 ноември. Може да се плати в брой при регионалния координатор или по банков път: ПроКредит Банк (България), SWIFT код PRCBBGSF, Естествени Идеи ООД, Сметка: IBAN: BG81PRCB92301028872310 BGN. В основанието за плащане моля пишете: КУРС АКУШЕРКИ Пловдив, трите имена.

 

Срещата за настоящи и бъдещи родители ще се проведе от 18:30 до 20:30 и ще включва следните теми:


– Кои са основните условия за безопасно и удовлетворяващо раждане?

– Какъв е подходът на традиционната акушерка по време на различните фази на раждането и първоначалния контакт между майката и новороденото?

– Кои са най-често срещаните страхове на бъдещите майки?

– Какво може да направи раждащата жена, за да си помогне?

– При какви обстоятелства медицинските интервенции са неизбежни, кога се налага трансфер в болница при домашно раждане? Кое е нормално и кое не е?

– Какви са правата на раждащата жена?

– Въпроси и свободна дискусия.

 

Мястото за провеждане на срещата ще бъде уточнено допълнително. Участието е с предварително записване на info@estestveni-idei.com или телефон 0899991264 – Олга Дукат. Такса за участие: 7 лв. Плащането е на място.


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *