Последният курс тази година – само 2 свободни места!


На 29 октомври започва курсът за подготовка за раждане и родителство „Информиран избор за раждането и след това“. Това ще е последният курс тази година. Свободните места са само две!

Ако чакате бебе за първи път, вероятно се притеснявате от неизвестността и от това как ще се справите с болката по време на раждането. Искате да се подготвите по най-добрия начин за промените, които ви предстоят. Но информацията и съветите, които ви заливат от всички страни – от лекари, от познати, от форумите в интернет често са противоречиви и вече не знаете на кого да вярвате. Чудите се къде да родите и търсите екип, който да се отнесе с разбиране и уважение към вашите предпочитания. Искате раждането да бъде позитивно преживяване и да посрещнете вашето бебе спокойни, уверени и без страх.

Тогава този курс е точно за вас!

 

Какво ви предлагаме?

Програмата на курсa е специално разработена така, че да можете да получите изчерпателна информация за раждането и родителството, да усвоите практически умения, да отделите малко повече време за себе си и бременността си, да се отпуснете и да бъдете изслушани. По време на курса вие ще усвоите много важни умения, които ще ви послужат по време на раждането и грижите за бебето, такива като релаксация, масаж, техники за дишане, носене на бебето в слинг, смяна на пелените, гимнастика и много други. Освен това ще се научите да задавате ефективни въпроси на медицинския персонал и да се ориентирате в противоречивата понякога информация. По време на курса вие ще бъдете главни действащи лица. Обучението се провежда чрез методи за активно учене – теоретичната част се редува с дискусии, брейнсторминги, практически упражнения, ролеви игри и други. Така че определено няма да скучаете! Специално се стараем да въвличаме и партньорите в процеса. По време на всяка среща ще бъде отделено специално време за раздвижване и релаксация, както и за здравословен обяд. Курсът се състои от два модула – Раждане и Родителство, като можете да посетите целия курс или един от двата модула по ваш избор. Курсът се провежда на приятно, просторно, специално оборудвано за целта място в центъра на София.

 

Какво ще получите?

– Актуална и задълбочена информация за раждането и родителството

– Разнообразни техники и методи, с които ще можете да си помогнете сами по време на раждане

– Насоки за избора на болница и комуникацията с медицинския персонал

– Важни пратически умения необходими при отглеждането на бебето

– Индивидуален подход и внимание към всяка от вас

– Подготовка за вашия партньор

– Физическа и психическа подготовка чрез йога и релаксация

– Подробни печатни материали

– Време за вас и общуване със съмишленици

– И още много!

 

Отзив от Веселина Николова, участник в курса през юли 2011:

След курса ще съм по-уверена и спокойна. Ще се чувствам по-добре, когато разбирам какво се случва покрай мен в родилната зала и как мога да помогна на бебето и себе си, за да се справим по-добре. Всичко ми хареса, но най-хубавите моменти бяха игрите, свързани със съпреживяване на родителството. Водещата беше супер! Идеята, да присъстват и други водещи лектори е отлична, постигна се много добро равновесие между темите – хората искат да се убедят, да чуят, за да осмислят. Нямам забележки – даже очакванията ни бяха многократно надминати!

Програма:

Kурсът стартира на 29 октомври. Модул „Раждане“ ще продължи до 12 ноември. Модул „Родителство“ ще се проведе на 3, 10 и 17 декември. Занятията са в събота от 10:00 до 14:30. Подробната програма на курса ще намерите тук.

 

Водещи

Основен водещ е Олга Дукат, инструктор за подготовка за раждането към Childbirth international, първата сертифицирана дула в България с богат опит за работа с държавни и частни болници, консултант по кърмене към Националния комитет по кърмене, опитен консултант по носене на бебето. Майка на две деца, в очакване на трето.

Благовеста Комсийска, инструктор по йога, практикуващ повече от 10 години, с богат опит в прилагането на техники от йога в помощ на раждането. 

Д-р Анелия Маждракова, педиатър, лекар от спешна медицинска помощ с дългогодишен стаж, интерес към алтернативната медицина.

Емилия Казълова, акушерка с над 30 години стаж, в момента работи в специализирана болница по АГ Свети Лазар.

Практическа информация, записване и цени

Курсът ще се провежда в Център „Естествени идеи” на ул. Московска 27Б, ет.2, ап. 4. Намира се близо до ъгъла на ул. Московска и ул. Раковска, входът е откъм Раковска, точно до магазин „Птица“.

Цената на курса е 270 лв., като освен лекциите, дискусиите и практиката, това включва присъствие на придружител по ваш избор, адаптирани йога асани (физически пози), дихателни техники и релаксация, подробни печатни материали и здравословен обяд. Възможно е плащането да се извърши на две вноски по 135 лв. – първата по време на първото занимание и втората когато приключим модул «Раждане». Можете да посетите един от двата модула (Раждане или Родителство) по ваш избор – цената на един модул е 160 лв.

За повече информация и за записване пишете на info@estestveni-idei.com или се обадете на телефон 0899 991 264.

Тук можете да разгледате снимките от курсовете, а тук да прочетете повече за това как протичат.

 

И още две специални предложения за тези, които искат да се подготвят за раждането и физически и психически!


Йога за бременни

Страхотен начин да подготвите тялото, ума и духа, да се раздвижите, да се освободите от стреса, да отделите време за себе си. Заниманията се провеждат всеки понеделник и четвъртък в Център „Естествени идеи“. Дневна група от 14:00 и вечерна група от 18:30. Участието е само с предварително записване на info@estestveni-idei.com или на телефон 0888 818 979. Научете повече за ползите от йогата през бременността!

 

 


Бели денс

Много е важно дори по време на бременността да се чувстваме леки, подвижни, женствени и красиви. Ориенталските танци са един страхотен начин да постигнем това. Заниманията се прoвеждат всеки вторник и петък от 19:00 в Център „Естествени идеи“. Участието е само с предварително записване на info@estestveni-idei.com или на телефон 0887 57 44 82.  Научете повече за ползите от бели денса през бременността!

 

 

Очакваме ви! 🙂


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *