Уебинарът за ролята на дулата прерасна в … 2


… в оживена дискусия за ситуацията в болниците, опциите на жените в България и за това как бихме могли да променим нещата. Към нас се присъединиха 15 жени – бъдещи и настоящи майки, акушерки и дули от София, Варна, Велико Търново, Канада, Белгия… Дори не ни стигна времето, но така или иначе това няма да е последната ни онлайн среща.

 

Уебинарът на тема „Подкрепа от дула за прекрасно раждане“, който организирах по случай Empowered Birth Awareness Week, се състоя на 7 септември  и мисля, че като за първи уебинар мина успешно 🙂 Идеята е това да бъде първият от поредица онлайн курсове и семинари, посветени на естественото раждане, подготовката към него, начините да си помогнем и да го превърнем в позитивно преживяване. Темата този път беше въвеждаща и много основна, следващите пъти ще се задълбочим.

 

За тези, които не са успяли да посетят уебинара, можете да наваксате като свалите аудио запис от този линк:

http://doula.bg/free_materials/webinar_doula/doula.bg_Olga_Dukat_webinar_doula.rar

 

За тези, които с нетърпение очакват следващи подобни събития, с удоволствие анонсирам темите:

 

За бъдещи майки:

– Подготовка за раждане. Справяне със страха и болката

– Къде и с кого да родя? Преглед на болници, лекари, акушерки

 

За професионално заинтересовани:

– Професия дула – предизвикателства и хитринки

Датите за провеждане на тези уебинари ще бъдат уточнени съвсем скоро.

 

И към всички. Вашите мнения и обратна връзка са много важни за мен. Целта ми е информацията за естественото раждане и професията дула да достигне до повече хора, не само в София. Така че ако имате идеи и предложения за това как да подобрим нещата, сте добре дошли!

 

Отзиви от участниците:


Мими: Много ми беше приятно и се надявам да бъда полезна с нещо, абсолютно съм ЗА обмяна на опит с Белгия, моят опит за сега е много скромен, но все пак го има и ще се натрупва (Оля, ще поддържаме връзка!). Уебинарът определено ми хареса, но би било хубаво да се привлекат някак си повече хора, които не знаят нищо по този въпрос.

 

Вери: Благодаря за чудесния уебинар! Благодаря за отделеното време и за споделеното! Радвам се, че бях част от вас!

 

Силвия: Макар и да не можах да взема по-активно участие в дискусията, няма как да не отбележа отличните качества на Олга като водещ в този уебинар и приветствам идеята й за серия от онлайн семинари по темата.

 

Мариета: Благодаря Олга, беше ми приятно да те чуя на живо. Продължавай все така!

 

Галя: Благодаря ти, Оля! Макар наистина повечето информация да беше позната за мен, имаше интересни неща, които не знаех; формата е изключително удобен и практичен, а ако има възможност и за запис на уебинара, би било чудесно. Относно темите и въпросите за следващи уебинари – на мен ми е интересно да науча по-подробно за процеса на сертификация, през който си преминала, също за първото ти раждане като дула – притесненията, страховете, несигурността, отношението на екипа и т.н. Също по-подробно за позите и методите, които предлагаш по време на раждането.

 

Мариша: Браво, Оля! Много е полезно да се поддържа връзката и да се държи темата във фокус!

 

 

Благодаря ви и аз, беше ми приятно да сме заедно! 🙂

Абонирайте се за новините на сайта, за да сте в течение за следващите събития.

 


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 thoughts on “Уебинарът за ролята на дулата прерасна в …