Пътят на дулата продължава 10


… С нови предизвикателства, нови радости, нови вълнения и нови уроци, които трябва да научим… Вчера присъствах на едно раждане, което за пореден път показа какви невероятни възможности имат нашите тела и това колко безкрайно важна е подкрепата по време на едно естествено раждане. Раждането беше естествено, по-малко от година след предишно секцио. Ако кажа, че не беше лесно, няма да кажа нищо, определено беше голямо предизвикателство за майката и за всички, които бяхме до нея. Изисква се огромно търпение и мотивация от страна на екипа, за да се случи такова раждане – освен предишното секцио имаше проблеми с тоновете на плода (които се ту оправяха, ту пак се влошаваха – в последствие се разбра, че е имало истински възел на пъпната връв), зелени околоплодни води, много бавен напредък в продължение на часове след постигането на 8 см, трудна и продължителна втора фаза. Въпреки всичко това, майката през цялото време имаше подкрепата на д-р Николова и екипа на Св. Лазар. Наложиха се някои интервенции, които явно бяха неизбежни в този случай, но за наше голямо щастие всичко завърши благополучно и сега майката, таткото, баткото, който още няма една годинка, и новото бебе изграждат връзка по между си. Желая им да са здрави и щастливи!


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 thoughts on “Пътят на дулата продължава

 • Yana Mitseva

  Браво! Браво! Браво! Разтуптя ми се сърцето, като прочетох! Това раждане е огромна надежда за майките, които се борят за VBAC! Благодаря ти и от тяхно име за това, което првиш!

 • Olga Ducat

  Благодаря ви 🙂 Яна, и за мен това раждане беше много специално, защото и аз съм VBAC. До последно не беше сигурно дали ще се получи или не. Разплаках се, когато бебето се роди, беше много, много емоционално.

 • Yana Mitseva

  с нетърпение чакам подробния разказ! наистина е било много вълнуващо раждане. На еб стискам палци всичко да се нареди за един пркрасен VBA2C!!! Това ще е един наистина много голям пробив.

 • Katya Georgieva

  Скъпа Олга, пожелавам ти един прекрасен път като дула и майка! Целувам ти ръцете!

  Поздрави от мен – VBAC на 44г 🙂

 • Olga Post author

  Благодаря ви много! Katya Georgieva, би било много интересно да споделите своя опит 🙂

 • Мариша

  УАУ! Браво на вас за вярата и куража! Този лекарски екип явно е готов за подвизи 🙂